Open Source

Content People is een fervent voorstander van Open Source. Open Source zorgt niet alleen voor heldere internetnormen, maar draagt ook bij aan transparantie en openheid.

Bij de produktie van bijvoorbeeld een website gebruikt Content People zoveel mogelijk Open Source-software. Zo zijn we een veelvuldig gebruiker van Content Management Systemen als Joomla en Etomite. Voor de afhandeling van websites en e-mail maken wij onder meer gebruik van Apache (webserver), Exim (e-mailserver) en PowerDNS (DNS-server).

Zo was Content People aan het begin van het nieuwe millenium een early adapter van de laatste software, een onmisbare schakel in het internetverkeer. Sterker nog: door een financiële bijdrage hebben wij meegeholpen dat PowerDNS kon uitgroeien tot wellicht de beste DNS-server-software ter wereld.

Open Source-software komt tot stand door niet alleen de financiële, maar ook de belangeloze inzet van de internetgemeenschap. Samen maken we het internet beetje bij beetje beter. Zo is ook het robuuste besturingssysteem Linux ontstaan, waarop pakweg 80 procent van de internetbusiness draait.

Met produkten als Web-DNS, MB-Panel en andere scripts levert Content People ook zelf innovatieve Open Source-software. Onze programmatuur is in principe niet versleuteld. Zodat de gebruikers niet alleen een goed idee hebben van wat ze in huis halen, maar ook zelf kunnen bijdragen aan het steeds beter maken van de programma's.

In de ware geest van Open Source.